zaterdag 3 februari 2018

De tweede dag

Na die zware eerste dag hadden we beslist geen te zware ritten meer te nemen.
Na wat opzoekwerk waarbij we ook een beetje keken naar wat het weer voorspelde, viel de keuze voor onze volgende bestemming op Tours.
Deze etappe was maar 342 km en volgens Maps te doen op 3u. Doe daar nog een uur bij voor stopplaatsen en nog een uur voor herstelling van mijn voorrem die de eerste dag weg gevallen was, en we zijn er...
Het weer zag er ook doenbaar uit. Regenbuien maar niet continu. Maakt het wat minder lastig.
Na herstellen van de voorrem in Carentan (remleidingen op maat gemaakt van type dat gebruikt wordt in vliegtuigen) kunnen aanzetten richting Tours.
Zeer mooie rit geweest via zeer landelijke wegen door de bossen en velden.
In See in een klein straatje in een lokaal barke een koffieke gedronken.  De plaats en de koffie kruisten over van de sfeer.
Uiteindelijk rond 17u toegekomen en het B&B hotel gezien. Zag er doenbaar uit. Afgestapt en een kamer geboekt. Was ok.
Recht tegenover was een Kentucky Fried Chicken. Het was geleden van in Canada dat ik dat nog geproefd had, en Tim had de gelegenheid nog niet gehad (toen was er nog geen sprake van hem).
Heeft goed gesmaakt.
Nu bedje, dootse doen. Morgen vroeg aanzetten om een nieuwe regenbroek te gaan kopen voor Tim (er zit een gat in aan zijn knie wat ibsijpelende regen en kou teweeg brengt), dan Oradour gaan bezoeken en dan verder naar Brive-la-Gaillarde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten